neljapäev, 10. mai 2018

Tutvumine õuesõppega Pärnu vabakoolis

10. mail tegid Pärnu vabakooli õuesõppega tutvust Audentese ja Tartu Tera klassiõpetajad.
Õuesõpe on õppimine ehedas keskkonnas vahetu kogemise, isetegemise ja kogetu teistele vahendamise teel. Õuesõpe on täiendus traditsioonilisele õpetamisviisile.
Õuekeskkonnas läbiviidav tegevus toetab lapse aktiivset osalust õppeprotsessis, kaasatud on õpilase erinevad meeleorganid ning õppeprotsessis kogetu saab seetõttu mitmekülgsemalt omandatud.
Õuesõpe Pärnu vabakoolis oli õpetajate poolt väga põhjalikult ette valmistatud, et tagada laste turvalisus ja lõimitud olid erinevad õppeained: loodusõpetus, eesti keel, matemaatika, muusika, kehaline kasvatus ja tehnoloogiaõpetus. Koostööd tegid erinevate ainete õpetajad ja tegevused olid õpitud teadmiste põhised.
Õuesõppepäev tuletas meelde õpilastega konkreetsete kokkulepete tegemise ja nendest kinnipidamise olulisust. Päev algas sissejuhatusega klassiruumis, seljakoti pakkimisega ja lõppes viimistleva töö ning kokkuvõttega jällegi klassiruumis. Nii kinnistub õpitu ja kogetu kõige paremini.
Üllatas õpilaste rahulikkus, koostöö ja vastupidavus. Õuesõppe päeva lõpptulemusena valmis igal õpilasel muusikapill, mida ta saab edaspidi muusikatundides kasutada.
Audentese erakoolist olid vahva päevaga tutvust tegemas õpetajad Tiina Rum, Kairi Antson, Maris Tuulik ja Külli Arand.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar