teisipäev, 30. oktoober 2018

Päikesesüsteem 4. klassi prantsuse keele tundides

* Õpilased olid loodusõpetuse tunnis juba päikesesüsteemist rääkinud ning planeetide nimetusi õppinud. Vaatasime planeetide nimetused üle ka prantsuse keeles ning kandsime need joonisele. Kuna joonisel oli ka Pluuto, mida enam planeediks ei loeta, siis oskasid õpilased kohe ka selgitada, millised on planeediks olemise tunnused ja said nõnda loodusõpetuses õpitut kinnistada. Planeetide nimetuste juures panime tähele, kuidas need ei olegi eestikeelsetest väga palju erinevad (mõned erandid välja arvatud :)). 

* Kuna olime õppinud ka värve, siis värvisime planeedid ära ning rääkisime prantsuse keeles, mis värvi mingi planeet on. 


* Kuna prantsuse keeles on nädalapäevade nimetused seotud planeetide-taevakehadega ja tulevad nende nimetustest, siis vaatasime ka need üle ning õpilased pakkusid ise, milline nädalapäeva nimetus, millise planeedi nimest on tulnud. Kirjutasime need ka meie joonisele juurde.

Esialgu nägin võimalust tegeleda ainult planeetide nimetustega, kuid toredasti sobis juurde värvide teema ning heurekana tuli meelde ka otsene seos nädalapäevadega. Seega kõik toimis paremini kui oleksin osanud oodata. Jess! :)



Tekst ja foto: Hedvy Arula

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar