teisipäev, 30. oktoober 2018

Päikesesüsteem ja 4. klassi inglise keel

Eesmärk - otsida informatsiooni internetist; tutvuda (inglise keelt kasutades) tähistaevas leiduvaga ja õppida uut sõnavara, planeetide nimetusi; õppida võrdlema objekte tunnuste järgi; tegema ettekannet uuritud teemal.

Eeltööna tutvusime laste National Geographic 2017 ajakirjas leiduva planeetide teemaga, adusime, et taevakaarti puudutav on üsna keerulises inglise keeles ja tõdesime, et sõnaraamatu abiga on siiski kõik kergelt leitav. 

Seejärel kulges väga meeldivalt iseseisev infootsing ja PicCollage kasutades vormistati töö plakatiks ning kanti kaaslastele ette. Ettekannetes ja vormistustes tõstsime esile olulisi aspekte: sooviti taustal kasutada liiga tumedat fooni ja see tegi teksti lugemise keeruliseks; vahel tuli ka fonti muuta, sest tekst oli liialt hunnikusse kuhjatud ja halvasti loetav.

Väga palju kiiremalt kulges faktidega töö, sest õpilased tutvusid antud teemaga mitmes ainetunnis ja oskasid keelerühma koondununa omi aspekte välja tuua, põnevust luua.
Tekkis mõtteid ka edasiseks, et kui taas 4. klassis samamoodi toimetada sooviksime, siis tahaks kindlasti tööõpetuses valminud päikesesüsteemi maketi tarbeks ka inglise keeles järele Show and Tell teha.

Lisaks oli meeldiv, et oli õpilasi, kes panustasid oma töösse vabatahtlikult veidi rohkem ja esitasid slaidishow, mida nad arvutitunnis alles kevadel käsitlema hakkavad.
Premeerisin parimaid autoreid ka inglisekeelse juturaamatuga.

Kirjutas: Nele Litvinova

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar